Waardevol bierviltje!

Een contract is vormvrij dus ja, ook op bierviltjes vastgelegde afspraken kunnen gevolgen hebben!

voetbal II.jpg

Een voetbalclub uit Rotterdam had als werkgever naast de bestaande arbeidsovereenkomst toezeggingen gedaan met betrekking tot aanvullend verschuldigd salaris aan een voetballer. In de arbeidsovereenkomst stond een salaris vermeld van € 625,-- per maand voor het eerste seizoen en € 750,-- per maand voor het tweede seizoen. Nadien werden echter op twee bierviltjes een jaarsalaris van € 14.500,-- voor het eerste seizoen en € 13.000,-- voor het tweede seizoen overeengekomen.

Over twee seizoenen ontving de voetballer het salaris zoals overeengekomen in de arbeidsovereenkomst, maar niet zoals overeengekomen op de bierviltjes. De voetballer stelde met succes een vordering in tot betaling van het achterstallig loon. Ondanks dat de voetbalclub ontkende dat de tekst en handtekening afkomstig waren van haar medewerker, slaagde de voetballer in de bewijsopdracht door een handschriftenonderzoek te laten uitvoeren, waaruit volgde dat de bierviltjes ondertekend waren door een medewerker van de voetbalclub.

Kassa dus! En zo toucheerde de voetballer nog eens € 11.000,-- aan achterstallig loon, te vermeerderen met rente en verhoging, buitengerechtelijke kosten en proces- en onderzoekskosten.

Lees hier de uitspraak van de rechtbank.

 

Over de auteur

LINK Fotografie 1809_58449.jpg
“ Een goede samenwerking tussen advocaat en cliënt is de basis voor succes ”

Jaap Paijmans